Napindító...

Te hogyan indítod a napod?

Én a reggeli ébredést követően még éhgyomorra kettő nagy pohár langyos vízzel indítom a napom. Számomra ez a kettő nagy pohár annyit jelent, hogy körülbelül 1 liter vizet iszom.

Szerintem a legegyszerűbb lépés az egészségünk megőrzése érdekében

Az éhgyomorra történő vízfogyasztás

Legalább ennyit meg kell tennünk minden nap az egészségünkért!

Nagyon sok helyen olvasni, hogy mennyire fontos a vízfogyasztás, melynek teljes mértékben igazat adok. Az életmódváltásomban legnehezebb lépést számomra a cukros gyümölcslevekről és üdítőkről való leszokás jelentette. Kezdetben nagyon nehéz volt áttérnem a megfelelő mennyiségű tiszta víz fogyasztására és mellőzni minden cukros italt.

Ma már elképzelni nem tudom, hogy napi szinten ne igyak meg 2,5-3 liter vizet, melynek kedvező hatásait élvezem. A káros cukros üdítőket pedig száműztem a mindennapjaimból. Ma már annyira megszokta a szervezetem a vízfogyasztásra történő átállást, hogy elképzelni sem tudom, hogy a mindennapjaimat ne vízfogyasztással indítsam.

Ha életmódváltáson gondolkozol vagy egészségesebben szeretnél élni, szerintem az első és legfontosabb lépés, hogy megszokott rutinná váljon az életedben, hogy számodra megfelelő mennyiségű tiszta vizet igyál meg naponta. Persze ez nem azt jelenti, hogy soha többé nem ihatsz üdítőt, gyümölcslevet, csak helyezd a hangsúlyt a tiszta vízfogyasztásra és hidd el a szervezeted ezt meghálálja. Véleményem szerint az életmódváltás nem azt jelenti, hogy vannak bizonyos dolgok, amelyeket teljes mértékben száműznünk kell az életünkből, hanem az egészségtudatos életmódra kell a hangsúlyt fektetni, megfelelő minőségű tápanyagokat kell magunkhoz venni, a változatosságra kell törekednünk és a mértékletességet kell megtartani. Lényeg, hogy olyan életet alakítsunk ki magunk számára, amelyet hosszú távon képesek vagyunk fenntartani. Véleményem szerint nem szabad drasztikus megvonásokat alkalmazni, amit az ember hosszú távon úgysem képes fenntartani és kényszeresen, mániásan kerülni az "egészségtelenebb" ételeket, mert az csak még komolyabb problémákhoz vezethet. Nekem is van olyan, hogy egyszer-egyszer megkívánom az üdítőt, a nagyi sütijét, a chipset, a fagyit.. (hogy csak néhányat soroljak), ilyenkor engedek is a vágyaimnak és mértékkel kiélvezem azokat az ízeket.

Igyunk megfelelő mennyiségű vizet!

A testünk tömegének 70%-a víz, amely nélkülözhetetlen az élethez. Számos előnyéről és pozitív hatásairól olvastam, amely még jobban ösztönzött arra, hogy napi szinten megfelelő mennyiségű vizet fogyasszak.

Hogyan tettem mindennapjaim elengedhetetlen szokásává?

Először is beszereztem magamnak egy jó nagy poharat, amely körülbelül 6,5 dl-es. Így egyerre 5-6 dl vizet iszom meg. Először is ébredést követően 2 nagy pohár langyos vízzel indítom a napom. Majd ezt követően arra figyelek, hogy a nap folyamán körülbelül fél órával az étkezéseket megelőzően megigyak 1-1 nagy pohár vizet. Így napi szinten minimum 5 nagy pohár vizet megiszom, ami körülbelül 3 liter folyadékot jelent, ami számomra megfelelő mennyiségnek számít.

Ezután már nyugodtan alszom el, hogy ezt is megtettem az egészségem érdekében.

Te megfelelő mennyiségű tiszta vizet iszol?

Ösztönözlek a rendszeres, megfelelő mennyiségű és minőségű vízfogyasztásra az egészséged érdekében, mivel csodás hatással van a szervezetünkre.